Vilnius photo diary


În sfîrșit am colectat toate pozele din Lituania și am decis să vi le arăt pe cele făcute în Vilnius.
Capitala Lituaniei a fost prima pe lista noastră de dorințe, și am explorat-o a doua zi de cînd am ajuns în Panevėžys (cca 135 km de Vilnius).
Noi am preferat să vedem Centrul Vechi istoric, partea cu arhitectura deosebită, cu multiple biserici super old, am preferat să cunoaștem istoria fondării orașului și petru aceasta a fost nevoie să îl explorăm la pas (pentru că sunt străzi foarte înguste care cu chiu cu vai încape o mașină, iar mie asta cel mai mult mi-a plăcut).
Vilnius a fost fondat în timpul domniei lui Gediminas, principe din 1316, cu ajutorul coloniștilor germani, și este din 1323 capitala Lituaniei.
Timp de 3 ore am vizitat cele mai principale clădiri istorice din Vilnius. Ghidul ne tot povestea fără încetare fiecare detaliu în parte, iar eu...eu pur și simplu am fost furată de toata frumusețea pe care o vedeau ochii mei. 
Nu știu de ce dar orașele vechi mă fascinează, sunt înnebunită după tot ce este Vintage, iar cînd văd o casă veche nu ezit să o analizez în toată splendoarea ei.
Am încercat să fac o mulțime de poze să vă arăt și vouă frumusețea orașului, cine știe poate chiar v-am convins să îi faceți o vizită, eu zic că se merită.
Pînă data viitoare !
Vă pup cu drag.

No comments:

Post a Comment

Thank`s for stopping by and for your comments,I love them all! I`ll promise to visit you as soon as I can =*